lördag 12 september 2009

De tre senaste dagarna har vi kört med trafikanter/kunder/gäster. Eller last, om man så önskar. Dock gör "lasten" lite fel ibland, och håller upp dörrar och liknande. Har därför redan nu fått ropa ett par gånger, med önskan "släpp tåget".

Det är heller inte lätt att se hela tåget alla gånger, det är en väldig massa kameror att titta igenom på vissa stationer. Trafikanterna är inte direkt försiktiga om man säger så, föga anar de vad som händer om de fastnar och OM(om.) föraren missar just honom/henne och ingen nödbromsar/nödöppnar dörren. Förhoppningsvis slipper man detta, och jag ska erkänna att jag är aningen rädd för att någon ofrivilligt åker med på utsidan. Kontrollen efter dörrarna stängts blir därför knappast lidande!

Påväg ut från Vällingbydepån igår önskade TLC(Hjärtat på Gröna linjen, and such) att vi gick i transport till Åkeshov och därifrån körde till Skarpnäck istället. Dock tyckte Instruktör att vi skulle släppa trafiktåget före, vilket tydligen resulterade i ett mindre kaos då det passerade säkert åtta tåg i blandade riktingar, plus en väldig massa radiotrafik innan vi fick komma iväg. Ifrågasätt aldrig TLC frivilligt, tycks det!

2 kommentarer:

  1. Fan, har trafikanterna, förlåt resenärenar, börjat hålla i TÅGEN nu också!? Ingen hejd på eländet, kan tyckas..
    Nej, TLC gillar inte att bli "tipsad" om något, inte..
    Mvh/storm

    SvaraRadera
  2. Ja, kör vi när de håller i dörrarna så dör de. Och det är så tråkigt när de dör. :/ Nej men jag tycker att det är lite tydligare att säga "Släpp tåget" när det är dörrarna de håller i, hittills har det fungerat bra då de verkar inse att de försenar hela den turen.. Jag kanske bara haft tur hittills dock.

    SvaraRadera